editorial

Er du i et forhold med en person, som er ramt af et misbrug, kender du sikkert alt til den smerte og sorg, dette medfører. Du er sikkert interesseret i at få den kæreste eller ægtefælle tilbage, som du kender og elsker, og med hvem du i sin tid indledte et kærligheds forhold. En misbrugsramt person er uendeligt svær at elske, især fordi vedkommende selv har mistet evnen til at holde af andre mennesker, endsige tage deres behov og følelser alvorligt.

For en alkoholiker, en ludoman, en pillemisbruger eller en narkoman er der kun én ting, der er vigtigt: Den næste drink, det næste spil, den receptpligtige medicin eller det næste fix heroin, kokain eller amfetamin. Og vedkommende skyr ingen midler for at skaffe sig adgang til objektet for misbruget, selv hvis det betyder at snyde, bedrage, eller lyve over for de mennesker, som burde stå vedkommende nærmest. Forældre, venner, ægtefælle og selv børnene står for skud, når afhængigheden har godt og grundigt fat i en person. Dette betyder, at misbrugsramte mennesker i yderste konsekvens formår at miste alt, og dermed går til grunde i misbruget.

Hjælp din misbrugsramte mand, kone eller kæreste på rette vej med en misbrugsbehandling

Det er selvfølgelig lettere sagt end gjort at få en misbruger til at gå i behandling. Fornægtelse og bedrag er to discipliner, som misbrugeren mestrer til perfektion, også over for sig selv. Dette betyder, at en misbruger som oftest vil nægte at erkende eller indrømme, at der er et problem. Og derfor er det vigtigt, at man farer med lempe – eventuelt med bistand fra et misbrugscenter.

Behandlingscenter Stien har mange års erfaring med hjælp til misbrugsramte familier. Hos Behandlingscenter Stien finder du dygtige misbrugskonsulenter, som kan hjælpe med alt fra selve konfrontationen til det efterfølgende behandlingsforløb i trygge og sikre rammer på et anerkendt misbrugscenter. Læs mere på https://behandlingscenter-stien.dk