editorial

Trægulve, som er behandlet med olie eller med sæbe, er mere sårbare end eksempelvis malede eller lakerede gulve. Hvor lak, maling eller fernis forsegler gulvet brædder, planker eller parketter – og dermed beskytter dem imod såvel fodtøj som møbler, legetøj og kæledyrs kløer – vil olie- eller sæbe behandlede gulve kun være beskyttet af den forgængelige hinde af sæbe eller olie, der dannedes i træværkets overflade, sidst gulvet blev behandlet.

Denne hinde skal vedligeholdes gennem ugentlig vask med særlige sæber, som sørger for, at træets overfladiske fibre er mættede, og således støv- og væske afvisende. Efterhånden som hinden slides væk – en proces, som går hurtigere, såfremt den vedligeholdende pleje forsømmes – vil træværket begynde at opsuge væsker, som danner grimme skjolder i gulvets overflade. Samtidig vil støv og skidt, som trædes ned i træværket, kunne af lejre sig i de udtørrede fibre. Og gulvet vil begynde at danne splinter, som både er grimme at se på og ubehagelige at betræde.

Giv gulvet en chance mere med en professionel gulvafslibning

Du behøver dog ikke at fortvivle, hvis dit førs så smukke og skinnende trægulv med tiden er gået hen og er blevet lidt flosset og mat i overfladen. Det kan nemlig med overvejende sandsynlighed sagtens reddes med den rette behandling. Er træværket ellers sundt, og gulvet intakt, vil det helt sikkert have rigtig godt af en grundig gulvafslibning og en efterfølgende behandling.

En dygtig gulvmand vil på få timer kunne genskabe dit trægulvs kønne og ensartede overflade, og dernæst behandle det med olie, lak, sæbe, lud eller maling, således at du kan have glæde af dit nyslebne trægulv i mange år fremover.

Når du vælger at overlade opgaven til en professionel og faglært håndværker, er du samtidig sikker på det optimale resultat – og så slipper du selv for besværet!

Find dit tilbud på gulvafslibning hos https://gulvkanonen.dk/er-naturolie-et-godt-valg-til-dit-traegulv/