editorial

Er dit gamle trægulv langt fra en fryd for øjet – og er overfladen så flosset og splintret, at du kun kan gå rundt inden for ifør sko? Så burde du overveje at lade gulvet behandle af en professionel gulvmand. Du vil blive overrasker over det flotte resultat!

Hvorfor er mit trægulv blevet så grimt i overfladen?

Måske savner du dit smukke, lyse trægulv, som det så ud netop da det var blevet lagt og havde modtaget en plejende sæbe behandling. Der er da heller ikke noget så smukt og lækkert som et sæbe behandlet trægulv. Sæben, som arbejdes ned i træværket ved en sæbe behandling, mætter de overfladiske træfibre og danner en stærk og uigennemtrængelig hinde, som gør gulvet støv og væske afvisende. Samtidig får gulvet et smukt og silkemat skær, idet træværket lysnes op til flere toner af det hvidlige pigment i sæben.

Et sæbe behandlet trægulv vedligeholdes ved grundig vask – helst en gang om ugen eller mere – med særlig sæbe, som forstærker denne hinde. Men selv om du passer og plejer dit gulv, vil hinden med tiden forsvinde, og efterlade gulvets overflade sårbar og modtagelig over for indlejring af nedtrådt støv og skidt. Dette vil danne den karakteristiske grålige overflade, som er mat og ru, og som gør gulvet trist og uensartet. Samtidig vil de tørre træfibre få en tendens til at danne splinter, og til at suge spildt væske til sig, hvorved der dannes grimme og skæmmende pletter.

Få dit flotte gulv tilbage med en grundig gulvafslibning

Når først gulvet har nået det stadie af slitage, hvor du ikke længere kan fjerne spildte væsker med en klud, er det på tiden med en gulvafslibning og en ny sæbe behandling. Hos JI Gulvservice kan du altid få et godt tilbud på gulvbehandling – læs mere på http://jigulvservice.dk/