editorial

Lige præcis sæbe behandlede trægulve er særligt sarte i overfladen, og det vil være tydeligt at se, hvorvidt de trænger til at blive slebet og få en ny sæbe behandling. Et sæbe behandlet trægulv vil typisk have en smuk og lys overflade som, når gulvet er ganske nybehandlet, vil udstråle et hvidligt og nærmest magisk skær, som kan lyse hele stuen op.

Når trægulvet bliver slidt – eventuelt som følge af mangelfuld vedligeholdelse – vil slitagen først og fremmest komme til udtryk i form af karakteristiske, gråligt matte slidspor. Disse opstår, hvor gulvet slides allermest, og består af nedtrampet skidt og støv. Dette kan ske, fordi gulvets overflade via slitagen har mistet sine støv og væske afvisende egenskaber, idet den beskyttende hinde af sæbe, gulvet fik ved sin seneste sæbe behandling, er slidt bort. Hinden skal vedligeholdes ved hyppig gulvvask med særlig sæbe, som sørger for, at fibrene i træværkets overflade forbliver mættede.

Sker dette ikke, vil fibrene tørre ud, og er således porøse og sårbare over for støv og spildte væsker, som vil danne misfarvninger i gulvets overflade. Hverken skjolder eller slidspor lader sig fjerne ved almindelig gulvvask – og det samme gælder for de grimme, gullige plamager, der hvor solens stråler har bleget og udtørret gulvet.

Få et godt tilbud på en effektiv gulvafslibning hos din lokale gulvmand

Er du i tvivl om hvorvidt gulvet er så slidt, at en gulvafslibning og en ny sæbe behandling er den rette løsning, kan du prøve at flytte sofaen eller rulle gulvtæppet lidt til side. Så vil du tydeligt kunne se kontrasten mellem den ensartede, silkematte overflade, der hvor gulvet har været beskyttet, og den misfarvede ditto der hvor gulvet har været udsat for slitage.

Du kan læse mere om gulvafslibning og efterbehandling på https://gulvkanonen.dk/har-du-et-slidstaerkt-gulv-og-en-hund-i-dit-hjem/ – og få et godt tilbud på begge dele.