editorial

Nu skal “akut” ikke forstås som, at en manglende gulvafslibning på et ramponeret gulv er at sætte i lighedstegn med et åbent sår, der langsomt forbløder.

Vi vil blot forklare lidt nærmere om de årsager, hvortil man pludselig kan få brug for en gulvafslibning fra Gulvkanonen til at komme ud mere eller mindre hastigt for at fikse et problem på ens trægulv.

Ofte planlægger man jo i god tid, hvornår man skal have udført en gulvafslibning, og man har måske en fast aftale ved samme firma om, hvornår de skal kigge forbi for at se, om gulvene i ens hjem er vedligeholdt godt nok, eller det er blevet tid til den sædvanlige behandling.

Måske har man endda lige fået foretaget en gulvafslibning, men så sker der et hændeligt uheld eller noget andet uforuset, der gør, at man alligevel skal bruge en gulvafslibning hurtigere end ventet, og man overvejer ikke, om det er nødvendigt eller ej – det skal bare helst udføres så tjept, men grundigt, som muligt.

Det kan jo tænkes, man står og skal bruge det samme gulv i hjemmet til at holde en vigtigt middag, til noget fernisering eller måske endda en rund fødselsdag, og så duer det ikke, hvis gulvet har fået nogle ridser, hakker, pletter eller lignende.

Husk dog på, at ved efterbehandling til gulvet kan helingen tage lidt tid, så det måske ikke kan være klar til brug efter det behov du skal bruge det til.

Men årsagerne til problemer på trægulvet kan være, hvis man kom til at vælte et stearinlys, så der ikke bare kom stearin men også en brændplet på gulvet.

Måske havde man små børn på besøg, der valgte at tusche ud over papiret, eller måske væltede noget ned på gulvet, som efterlod nogle bump og ridser på gulvet.

Meget af dette kan heldigvis ordnes med en gulvafslibning.