editorial

Trægulve af alle typer er sjældnere i danske boliger, end de var før i tiden. Dette skyldes en kombination af forskellige faktorer. For det første er træværk ikke længere bygherrens foretrukne materiale, når nye boliger skal opføres. Træ er dyrt i forhold til de mere moderne alternativer så som epoxy, vinyl, linoleum eller det smarte klik parket, som både er mere modstandsdygtigt og rengørings venligt end almindeligt træværk.

For det andet vælger mange boligejere at skrotte trægulvet, netop til fordel for en af disse gulvtyper. Beton og cement er kommet på mode, eftersom tidens indretnings toner spiller på industriel og urban enkelthed. Samtidig er disse gulvtyper også mere modstandsdygtige over for ridser og skrammer fra møbler, sko og legetøj. Har man små børn eller kæledyr, vil et ubehandlet trægulv eller et sæbe eller olie behandlet ditto være meget mere udsat for slitage på daglig basis. Og derfor er en mere slidstærkt gulvbelægning at foretrække for mange travle familier.

Bevar dit originale trægulv med en gulvafslibning

Før i tiden var træværk standard gulvbelægning i huse og i lejligheder – og et originalt trægulv fra den gang boligen blev opført vil typisk bestå af massivt træ i høj kvalitet. Det ville være meget dyrt, hvis man skulle ud og have lagt et tilsvarende trægulv den dag i dag. Og derfor handler det om at passe på sit trægulv, skulle boligen være udstyret med et sådant.

Hvis du er træt af at se på det slidte trægulv, kan det således bedre anbefales at lade gulvet slibe og behandle på ny, frem for at skrotte det. Med en gulvafslibning kan du genskabe den smukke og ensartede overflade, som gør et trægulv til noget helt særligt. Din lokale gulvmand vil helt sikkert kunne hjælpe dig med en gulvafslibning og en efterbehandling – læs mere på Gulvkanonen.dk