editorial

Er dit trægulv blevet noget mat i overfladen – og dertil skæmmet af pletter, ridser og splinter – kan du overveje, om det ikke var på tiden med en grundig gulvafslibning.

Gulvafslibning og gulvafhøvling – hvad er forskellen?

Måske har du hørt begreber som gulvafslibning og gulvafhøvling brugt i flæng, når talen er fladet på behandling af trægulve. Her er det vigtigt at skelne mellem de to temmelig forskellige behandlinger. Selv om en gulvafslibning og en gulvafhøvling har samme formål – at opnå en jævn og ensartet overflade i trægulvet – er der stor forskel på fremgangsmåderne for de to behandlings typer hver især. Hvor der ved en gulvafhøvling fjernes op imod en halv centimeter af trægulvets overflade ved hjælp af knive, monteret på en valse, gås der ved en gulvafslibning anderledes skånsomt til værks.

Når et trægulv skal afslibes – og ikke afhøvles – anvendes en maskine, på hvilken en roterende sliberondel er monteret. Til denne rondel fastgøres sandpapir, som på effektiv vis fjerner alle overfladiske misfarvninger, pletter, ridser, skrammer og slidspor. Det drejer sig sjældent om meget mere end 1 millimeter – og derfor kan de fleste trægulve, uanset type og træsort, tåle en gulvafslibning. En gulvafslibning er som regel også en del af rutinen i forbindelse med en gulvafhøvling, når gulvet efter endt afhøvling skal ”pudses af” og blive smukt og ensartet i overfladen på ny.

Få et godt tilbud på gulvafslibning og efterbehandling hos din lokale gulvmand

Hvis dit trægulv trænger til en ordentlig omgang – og gerne skulle komme til at stå som nyt igen – kan du med fordel kontakte Gulvkanonen og få et gratis og uforpligtende tilbud på en professionel gulvafslibning. Hos Gulvkanonen finder du udelukkende dygtige, faglærte håndværkere med stor ekspertise inden for – og erfaring med – behandling af trægulve – såvel gulvafslibning og gulvafhøvling som efterbehandling. Læs mere om gulvafslibning på gulvkanonen.dk