editorial

Et velholdt og velplejet sæbebehandlet trægulv er noget af det smukkeste, som kan beklæde en bolig. Sæbebehandling giver træværket et nærmest overjordisk skær, idet sæben danner en tyk hinde i træværkets overflade, og gør denne skinnende og silkemat. Fibrene i trægulvets overflade, opsuger den fede sæbe, og bliver hermed på én gang fugtet, mættet og beskyttet.

Således vil man opleve, at trægulvet – selv om det ikke er kapslet inde bag lak, fernis eller maling – er vand- og støv afvisende. Spildte væsker kan let tørres af med en klud, ganske som var overfladen lakeret. Med en sæbebehandling bevares trægulvets look and feel – og sørger man for at vedligeholde gulvet, vil det fremstå smukt og pletfrit i mange år efter sin behandling.

Et slidt sæbebehandlet gulv bliver hurtigt trist at se på

Dog er intet trægulve forskånet for daglig slitage. Det er klart, at forsømmes den foreskrevne vedligeholdelse i form af grundig og hyppig gulvvask med særlig sæbe, vil gulvet hurtigere begynde at udvise tegn på slid. Men med årene vil alle sæbebehandlede gulve blive matte i overfladen, i takt med at den beskyttende hinde af sæbe slides bort. Gulvet vil miste sine vand- og smuds afvisende egenskaber, og spildte væsker samt nedtrådt støv vil indlejre sig i træværkets overfladiske fibre.

Dette vil få gulvet til at fremstå uensartet og plettet, og solens stråler vil samtidig med tiden udtørre gulvets overflade og blege den til en ucharmerende, gullig nuance. Dette vil du tydeligt kunne se, hvis du fjerner møbler og tæpper – her under vil gulvet stadig være smukt og hvidligt i overfladen.

Giv trægulvet en chance mere med en grundig gulvafslibning

Du kan sagtens få dit flotte gulv igen. Det kræver blot en professionel gulvafslibning og en ny sæbebehandling. Du kan læse mere, og få et godt tilbud på begge dele, på gulvkanonen.dk