editorial

I forbindelse med bolighandel skal man altid sikre sig, at der er styr på diverse procedurer og paragraffer – og hvis man ikke føler sig i stand til at håndtere disse emner selv, er det en god idé at få fat på en professionel fagmand inden for området. Hvis du står og skal købe bolig, sælge bolig uden om mægler (selvsalg) eller have ændret ejerforholdene for en bolig (for eksempel i forbindelse med samlivs ophør, skilsmisse, eller overdragelse ved dødsfald), er det oplagt, at du allierer dig med en kompetent og erfaren boligadvokat.

Boligadvokaten kan hjælpe dig ved køb af bolig

Når du skal købe en ejer- eller en andelsbolig, er der som oftest en ejendomsmægler involveret. Men lad ikke begrebet ”mægler” snyde dig – ejendomsmægleren er 100% på sælgers side, da hans provision ligger i solgte boliger. Derfor skal du sikre dig, at du har en uvildig boligadvokat som modstykke til ejendomsmægleren. Boligadvokaten sørger for at læse alle de dokumenter igennem, som relaterer sig til boligkøbet og til selve boligen og den omkringliggende ejendom (referater fra generalforsamlinger og bestyrelsesreferater, lokale servitutter, lokalplaner for nærområdet osv.), så du kan træffe beslutningen om køb af huset eller lejligheden på et oplyst grundlag.

Der kan være mange forhold ud over de i købsaftalen specificerede, som vil kunne have konsekvenser for dine økonomiske og boligmæssige forhold i fremtiden – og den dygtie boligadvokat er ekspert i at spotte disse.

Boligadvokaten hjælper dig ved selvsalg

Hvis d ønsker at sælge din bolig uden at gøre brug af ejendomsmægler, kan du udføre mange af opgaverne selv – men der skal stadig udfærdiges en købsaftale og en tilstandsrapport, og samtidig skal der indhentes oplysninger om boligen fra diverse offentlige registre. Og hvis køber har allieret sig med en boligadvokat, er det en fordel, at du også har en dygtig boligadvokat ved din side, som kan varetage kommunikationen og besvare diverse juridiske spørgsmål.

Find en dygtig boligadvokat online på https://eboligadvokat.dk/