editorial

Har du børn, som skal til at flytte hjemmefra, for enten at studere eller starte praktikplads eller job i den store by, har du sikkert overvejet, om forældrekøb er noget for dig og dit barn. Ventelisterne til kollegierne er lange, og priserne på privat udlejede værelser er – for at sige det mildt – ganske ublu. Og dit barn har, når det flytter hjemmefra og skal til at vænne sig til et liv alene, ikke brug for den usikkerhed, der følger med, når man reelt set ikke ved, om man har tag over hovedet i den kommende måned.

Er forældrekøb noget for dig?

Det er dog med forældrekøb som med alle mulige andre former for bolighandel: Man bør tænke sig godt om og overveje, om man har plads til den investering i sit budget. Ganske vidst er der nogle skattemæssige fordele forbundet med forældrekøbsordningen, men det er stadig et stykke fast ejendom man køber – med andre ord er denne investering lige så usikker, som hvis du skulle købe bolig til dig selv. Du kan risikere at tabe på den, fordi ejendommen falder i værdi. Derfor er det vigtigt, at du ikke optager et helt nyt lån for at foretage et forældrekøb. Det tilrådes, at man enten har en stor friværdi i sin egen bolig, eller en opsparing, som kan bruges på forældrekøbet.

Fordele ved forældrekøb

Ud over det, at boligen højst sandsynligt vil stige i værdi – især hvis den er placeret i Hovedstaden eller en af de større byer – er der den store fordel, at dit barn kan opnå boligsikring, da det er dig der ejer boligen, og barnet, der lejer sig ind. Og hvis du vælger at investere i en større bolig, kan et eller flere værelser lejes ud, evt. til studiekammerater.

En boligadvokat vil kunne hjælpe dig med råd og vejledning i forbindelse med forældrekøb. Læs mere på https://eboligadvokat.dk/