editorial

Valget af sæbe kan lyde så ubetydeligt, når man skal vælge den i forbindelse med at gøre ens gulv rent, om man så har fået lavet en gulvafslibning eller ej.

Du tænker jo måske, at trægulvet er trods noget, der vel bare skal gøres rent. Først en omgang støvsugning og så ned på alle fire og gnubbe med kost og spand samt moppe, så du kan få alle pletterne med.

De fleste af os kan godt overskue en støvsugning nu og da, men at vaske gulvet virker så omstændigt, og skal man have den fulde effekt ud af det, så er man nødt til at komme helt ud i krogene og ind under alle møbler bedst – om muligt helt fjerne dem, inden man går i gang.

Så skal man også vente på, at gulvet tørrer igen, og er man uheldigt, så får man vasket sig op i et hjørne, og selvom det ikke gør så meget, som når man maler sig op i et hjørne, så er der stadig irriterende at vade over et nyvasket gulv.

Men for eksempel ville du vel ikke bruge shampoo fyldt med skadelige kemikalier til dit hår, vel?

Faktisk bruger du nok en bestemt type af shampoo, som passer lige til dit hår og dine behov dertil.

Sådan forholder det sig også med sæbehandling af gulve, hvor man ikke bare kan bruge hvilken som helst sæbe, og selv den rette sæbe på ét gulv kan måske være en skadelig sæbe til et andet gulv af træ.

Derfor skal den slags vælges med omhu, og man skal også huske at vaske gulvet korrekt derefter og give det en grundig sæbehandling.

Det kan lyde som noget af en mundfuld, men når du alligevel har sat dig for at gøre det, så kan man lige så godt gøre det grundigt.

Og selvom de erfarne folk ikke kan være der til at vejlede dig, så kan du læse deres råd på nettet: 

https://gulvkanonen.dk/saebe-til-traegulv-disse-produkter-skal-du-bruge/