editorial

Er du netop blevet den glade ejer af et hus eller af en lejlighed, som er beklædt med et lækkert, massivt trægulv? Så kan du roligt regne dig selv om værende heldig – også selv om trægulvet fremstår lidt slidt og plettet i overfladen. Et trægulv er nemlig et stort aktiv for en bolig, ikke blot fordi det er lækkert at betræde, men også fordi der efterhånden bliver længere og længere mellem huse og lejligheder med intakte trægulve.

Mange boligejere vælger nemlig at skifte trægulvet ud med andre, mere rengørings venlige og slidstærke gulvtyper så som vinyl, linoleum, beton eller epoxy. Disse typer gulvbelægning er muligvis nemmere at have med at gøre, når det handler om rengøring og vedligehold samt modstandsdygtighed over for skrammer og ridser – men de får aldrig træværkets autentiske look and feel.

Selv de laminerede klik parket gulve, som ellers forsøger at ligne træ, taber denne konkurrence. Træ er simpelt hen uovertruffet, når det handler om gulvbelægning. Det føles levende og rart under fødderne, isolerer godt, og er samtidig kønt at kigge på. Og skulle det have gået hen og blevet lidt gråligt og flosset i overfladen, er der også råd for det.

Få et flot gulv med en professionel gulvafslibning

Der er i hvert fald ingen grund til at investere i et helt nyt trægulv, eller dække det gamle med en anden form for gulvbelægning, blot på grund af overfladiske skønhedspletter. Er træværket ellers sundt og intakt, kan gulvet med stor sandsynlighed genvinde fordums glans og skønhed med en grundig gulvafslibning og en efterfølgende behandling – for eksempel med sæbe, olie eller lak.

Er du i tvivl om hvorvidt gulvet skal have en gulvafslibning eller en gulvafhøvling, kan du altid få en vurdering og et tilbud fra dit lokale gulvfirma. En professionel gulvmand vil hurtigt kunne vurdere, hvad der tjener dit gulv bedst, og udføre den valgte behandling med det flotteste resultat.

Du kan læse mere på Gulvkanonen blogindlæg.