editorial

Hvis du har brug for at låne penge, er mulighederne i dag langt større end tidligere. Før var der kun banken nede på hjørnet du kunne gå til, men idag er der langt flere muligheder. Du kan stadig låne i banken, men du kan også låne når du står i en butik eller på nettet hos en online bank. Det giver dig langt bedre muligheder får at “shoppe omkring” og finde det lån der passer dig bedst. Et traditionelt banklån kræver ofte at du skal stille med en sikkerhed og du kan forvente, at en låneansøgning tager mindst 2 uger. 

Få et overblik over din økonomi

Inden du begynder at låne penge er det en god ide at få et overblik over din økonomi. Hvad har du af indtægter og hvad har du af udgifter. Har du andre lån kan du overveje at låne mere og betale lånene ud. Det er ofte billigere at betale et stort lån ud, end flere små lån. 

Læg et budget, hvor der også er plads til uforudsete udgifter, men også til at mødes med vennerne en gang i mellem. Det er de færreste der trives ved et så stramt budget, at de ikke har råd til en kop kaffe og det vil gøre dig sårbar og risikoen for at du ikke får betalt dine afdrag større. 

Forhandl hårdt

Mange har fejlagtig så stor respekt for en bank at de glemmer at det er en forretning som alle andre. Et tilbud er lig med at det er åben for forhandling. Derfor bør du søge flere banker inden du beslutter dig og brug gerne den tid det tager, at høre om de ikke kan komme med et bedre tilbud. Det er ikke sikkert at det lykkes, men det er absolut forsøget værd. Du har intet at miste.