editorial

Der kommer i de flestes liv et tidspunkt, hvor man har brug for at låne penge. Ikke et stort lån som et bil eller huslån, men når vaskemaskinen er gået i stykker eller der er kommet en uventet ekstra stor regning fordi bilen skal til reparation. Et almindelig lån i banken tager ofte 2-3 uger før det går igennem og de færreste kan undvære deres bil i 3 uger og bare tanken om hvor meget vasketøj der er efter 3 uger, kan få de fleste i panik. Især med små børn. Derfor er det værd at overveje et online lån. Det er nemt og hurtigt og man har pengene indenfor få timer. Du kan tage et lån fra Ikano og have pengene på din konto dagen efter.

Hvad kræver det at låne?

Det er som udgangspunkt nemt og hurtigt at tage et online lån. Det er kendetegnet at der er få krav og de spørger ikke om hvad du skal bruge pengene til. Det gør en almindelig bank om og de vil ofte bede om sikkerhed.

For at kunne låne i en online bank, kræves det at du har et NemID. Dit NemId skal ud bruge til at underskrive låneaftalen. Du skal have en e-mail. Ellers kan banken ikke sende dig et tilbud. Derudover skal du være mindst 18 år og myndig og du skal have en dansk folkeregister adresse. Hvis du har planer om at låne mange penge, kan det ske, at banken vil bede om at se sikkerhed for at du kan betale pengene tilbage. De vil typisk bede om at se en lønseddel. 

Husk budget

Inden du låner så husk at gennemgå din økonomi og læg et budget, så du er sikker på at du har pengene til at tage endnu et lån. Se på hvad du har af udgifter og indtægter.