editorial

Mange mennekser tror fejlagtigt, at malerarbejde udelukkende består i at rulle et par spande maling ud over vægge og lofter. Derfor vælger de samme mennesker som regel at male deres bolig selv – som oftest med tvivlsomme resultater til følge.

Hvorfor skal jeg vælge en professionel maler?

Når du selv kaster dig ud i maling af vægge, lofter og træværk i din bolig uden at have de store forkundskaber eller videre erfaring inden for området, risikerer du at spilde en masse tid og maling på projektet. Et godt og gedigent stykke malerarbejde, som skal holde sig smukt og ensartet i årevis, kræver et solidt stykke forarbejde.

En del af de forberedende øvelser består i noget så trivielt som afdækning af de rum, der skal males, med malertape, pap og plastik. Dette lyder måske ikke af meget – men det kan godt tage rigtig lang tid, og skal gøres grundigt, hvis du vil undgå grimme, permanente pletter fra maling stænk på gulve, møbler og paneler.

Dernæst skal eventuelt gammelt tapet rives ned – og det kan også være en rigtig tidskrævende affære. Af samme grund har forrige beboer måske valgt at klistre tapet oven på tapet, hvilket ikke just gør dit arbejde nemmere. Er pudset under tapetet i acceptabel stand, skal dette slibes overalt med sandpapir, og dernæst grundes med såkaldt ”blåt vand”. Ellers vil malingen ikke dække optimalt.

Er der revner i pudset, kan det være nødvendigt at opsætte filt forud for selve malerarbejdet, så revnerne ikke slår igennem malingen. Og er pudset helt til rotterne, kan det vise sig mest hensigtsmæssigt at udføre en fuldspartling.

Få et tilbud på professionelt malerarbejde online

Som det fremgår, er malerarbejde noget mere omfattende, end man umiddelbart skulle tro. Derfor kan det anbefales, at du kontakter dit lokale malerfirma i Køge på Malerkanonen.dk og får et godt tilbud.