editorial

Malingen på vægge, lofter og indvendigt træværk i din bolig holder ikke evigt. Uanset om du bor i hus eller i lejlighed, og hvor mange kvadratmeter, du besidder, vil din bolig med jævne mellemrum trænge til et nyt lag maling. Og skal hele boligen renoveres, vil et solidt og professionelt stykke malerarbejde være kronen på værket.

Benyt en professionel maler, når dit hjem skal friskes op

Hvis du ønsker, at dit malerarbejde skal være korrekt og optimalt udført, bør du tage kontakt til dit lokale malerfirma. Det kræver nemlig et vist håndelag og en god portion tålmodighed at opnå et smukt og ensartet resultat. Malerarbejde indbefatter nemlig ikke blot selve påføringen af maling på overflader. Du skal også dække gulve og møbler grundigt af – og forud for maling af vægge skal paneler, dørkarme, vinduesrammer og stikkontakter også dækkes af med malertape for at undgå pletter fra stænk.

Såvel vægge som paneler, døre, dørkarme, trælister, vinduesrammer og andet indvendigt træværk skal desuden forberedes ved hjælp af slibning og priming med microdispers. Dette er nødvendigt for at malingen kan binde ordentligt – og dette er en tidskrævende proces. Selve malerarbejdet er heller ikke noget som kan overstås på et par timer. Det er sjældent nok med et enkelt lag maling, hvis det skal dække ordentligt, og slut resultatet skal være ensartet og jævnt.

Du kan således roligt regne med at sætte en uges fuldtids arbejde af til indvendig maling af boligen. Og omregnet i tabt arbejdsfortjeneste står det hurtigt klart, at det langt bedre kan betale sig at hyre en professionel maler. Især fordi du samtidig slipper for at skulle ud og investere i udstyr så som pensler, ruller og spartler samt materialer (maling, primer, grunder, malertape, spartelmasse og så videre).

Du kan læse mere om, hvad dit lokale malerfirma kan gøre for dig, på https://malerkanonen.dk/maler-frederiksberg/