editorial

Alle mennesker kan blive ramt af misbrug og afhængighed – enten som misbrugere af alkohol, sex, spil, hårde stoffer eller receptpligtig medicin, eller som pårørende til en direkte misbrugsramt. Begge situation er forfærdelige at befinde sig i. Som pårørende overmandes man gang på gang af følelser som sorg, vrede og afmagt, i takt med at den misbrugsramte bliver sværere og sværere at nå ind til, og personligheden lige så stille nedbrydes. Derfor er det vigtigt, at du – i det øjeblik, du fornemmer, at noget er galt – tager konfrontationen med den misbrugsramte, så der er en chance for, at vedkommende kan komme på ret køl så hurtigt som muligt.

Alkoholafhængighed – det mest udbredte misbrug

Netop alkoholmisbrug kender de fleste mennesker til i større eller mindre grad. Alkoholisme optræder i alle samfundslag, hos mennesker med korte, lange eller ingen uddannelser, og uanset økonomisk eller samfundsmæssig status. Et alkoholmisbrug er forholdsvis let at holde skjult – de færreste mistænker en person med en veludrustet vinreol eller et fyldt barskab for at have et alkoholmisbrug, og samtidig er det almindeligt acceptabelt i Danmark at tage sig en lille gibbernakker i ny og næ. Dertil kommer, at alkohol misbrugere er verdensmestre i benægtelse og selvfornægtelse, og ofte skal meget langt ud i misbruget, førend de opdager, at der er et problem.

Professionel afvænning og alkoholbehandling på professionelt misbrugscenter

Behandlingscenter Søby Park kan du få råd og vejledning til, hvorledes du skal håndtere din nære og kæres misbrug. Samtidig kan behandlingscenteret tilbyde et fem ugers behandlingsforløb, hvor den misbrugsramte kan få mulighed for at give slip på sit misbrug og sin afhængighed, og komme i gang med at bygge en bæredygtig tilværelse op. Behandlingen baseres på den anerkendte og gennemprøvede Minnesota model, som er en særdeles succesfuld metode til afvænning og behandling af alkohol afhængighed. Læs mere på behandlingscentersoebypark.dk