Det er en stor beslutning at udskifte vinduerne i dit hjem. Der er mange faktorer at tage hensyn til, når du skal træffe dit valg, lige fra det klima, du bor i, til stilen på dit hjem. Denne artikel vil hjælpe dig med at navigere gennem mulighederne og træffe den bedste beslutning til dine behov.

Hvilke typer vinduesrammer kan jeg vælge imellem?

Når det gælder vinduesrammer, findes der en række forskellige materialer og stilarter

* Træ – Disse rammer i traditionel stil giver et æstetisk tiltalende udseende. De kan nemt bejdses eller males i den farve, du vælger, så de er perfekte til hjem med en mere klassisk indretning.

Trærammer er generelt dyrere end andre vinduestyper, men deres smukke naturlige udseende giver dem en fordel. Træ er også holdbart og energieffektivt, hvilket gør det til et ideelt valg til koldere klimaer.

image

* Vinyl – Moderne vinylvinylvinduer giver fremragende effektivitetsfordele og er samtidig meget omkostningseffektive. Som navnet antyder, er disse rammer fremstillet af stærk PVC-plast, hvilket gør dem ekstremt modstandsdygtige over for vejrlig og skadelige elementer som f.eks. fugt.

Materialet er er også meget nemme at vedligeholde, og i de fleste tilfælde er det blot nok at tørre dem af med en fugtig klud.

* Glasfiber – Glasfiberrammer bliver stadig mere populære på grund af deres holdbarhed og isoleringsfordele. Denne type ramme er konstrueret af glasfibre og harpiks kombineret sammen, hvilket gør den til et fremragende valg med hensyn til energieffektivitet samt lydisolering.

Det kan også males i en række forskellige farver, så det passer til dit hjems farveskema

* Aluminium – Aluminiumsrammer bliver mere og mere almindelige på grund af deres styrke og lette design. Ikke alene giver de en god isolering, men aluminiumsvinduer er også meget modstandsdygtige over for korrosion, hvilket gør dem perfekte til kystnære ejendomme eller til ejendomme, der ligger i områder, der er udsat for megen luftforurening.

Ved at forstå, hvilken type vindue og vinduesramme der passer bedst til dit hjem, kan du træffe en informeret beslutning, der vil holde i mange år fremover. Find dine nye vinduer på klarvinduer.no.