editorial

Er du netop flyttet væk fra byens larm og anskaffet dig et hus med dertil hørende have ser du sikkert frem til at tilbringe mange timer med have arbejde og afslapning i haven.

Hvad de fleste have ejere dog kan fortælle dig er at sommer halvåret byder på meget tidskrævende og slidsomt arbejde i form af græsslåning. Har din have bare en nogenlunde anselig størrelse kan du roligt regne med at skulle bruge flere timer på denne tjans hver eneste uge. Græs vokser nemlig utroligt hurtigt.

Ønsker du dig en smuk og veltrimmet græsplæne som står snorlige i den rette højde med knivskarpe kanter venter der således megen slid forude. Og så kan du lige så godt købe dig en ordentlig plæneklipper med det samme.

Hvilken slags plæneklipper skal jeg vælge?

Står du for at skulle købe en ny plæneklipper, som du kan have glæde af igennem mange somre, bør du se dig godt for. Det er spild af penge at styrte ud og købe den billigste plæneklipper på markedet – i hvert fald hvis du ønsker arbejdet gjort ordentligt, og med et minimum af anstrengelse.

I stedet bør du tage udgangspunkt i havens størrelse og plænens beskaffenhed. Dette er nemlig vigtigt når du skal finde den helt perfekte plæneklipper som matcher dine behov på en prik. Og gør du dig umage med at udvælge den rette plæneklipper vil du kunne få gavn af den i mange år.

Elektrisk eller benzindreven motor?

Før i tiden fandtes der kun to slags plæneklippere: Den hånddrevne græsslåmaskine og så den store benzindrevne plæneklipper. Nu om stunder er der nærmest ingen der bruger den hånddrevne model længere, da motoriserede plæneklippere er blevet så billige at langt de fleste har råd til at anskaffe sig en sådan. Her i 2020 står valget således imellem en plæneklipper med benzinmotor eller en plæneklipper med elmotor.

Du kan læse mere om hvorledes du vælger en god plæneklipper på husblog.dk