editorial

Er du haveejer, og bruger du mange timer hver eneste uge sommerhalvåret igennem på at holde din græsplæne flot og veltrimmet? Så har du brug for en god plæneklipper.

Hvis du stadig går og slås med en gammel osende og ineffektiv plæneklipper med benzin motor kan du med fordel læse med i det følgende. Du bør nemlig overveje at skifte din plæneklipper ud – og her kan du læse mere om hvorfor.

Hvorfor købe ny plæneklipper?

Hvis du har haft din nuværende plæneklipper i mange år er den muligvis ved at være slidt. Det betyder at motoren ikke længere yder så godt som den gjorde før. Når en gammel benzindrevet plæneklipper bliver slidt vil den ikke alene have vanskeligere ved at starte. Den vil også blive mindre grundig og effektiv, den vil køre langsommere, og den vil have brug for mere hjælp til at komme rundt.

Dette betyder flere anstrengelser for dig, som skal skubbe din plæneklipper rundt i haven. Måske er du oven i købet er nødt til at slå plænen ad flere omgange fordi den gamle plæneklipper ikke længere magter at klippe græsset i lige højde. Og så kan græsslåning godt gå hen og blive et helt ekstraordinært sur tjans.

Hvilken plæneklipper skal jeg vælge?

Er det efterhånden nogle år siden du sidst investerede i en plæneklipper kan du glæde dig over at der er kommet mange nye modeller til siden hen. Samtidig er plæneklippere faldet utroligt meget i pris, så du skal ikke nødvendigvis have den helt store tegnebog fremme for at finde en hæderlig plæneklipper.

Når det så er sagt bør du selvfølgelig ikke købe markedets allerbilligste plæneklipper. Det er vigtigt at din nye plæneklipper matcher din græsplænes størrelse og disposition. Med en hurtig og stærk plæneklipper kan du gøre græsslåning til en måske knap så kedelig opgave.

Læs om hvordan du vælger den rette plæneklipper på husblog.dk.