editorial

Noget af det hyggeligste der findes om sommeren eller i det spæde forår, er at sidde på terrassen og nyde solen efter en lang kold og mørk vinter. Derfor er det tidlige forår også en travl tid, hvad enten du selv har gang i skruemaskinen og saven eller du har fået en tømrer til at udføre opgaven.

Man kan med fordele have mere end en terrasse i sin have, så man kan følge solen, som jo desværre flytter sig som dagen går. Det kan f.eks. være i en krog af haven, som du holder særlig meget af. Det kan også være, at det bør overvejes om den nye terrasse skal være overdækket, så man også på regnvejrsdage kan benytte sig af terrassen. En terrasse pris afhænger af størrelsen og valg af materialer.

Husk at vedligeholde din terrasse

Hvis du har en træterrasse er det vigtigt at den holdes ved lige, så den forsat ser pæn ud og det er en fornøjelse at sidde på den. Det er vigtigt at du får vasket grønne alger væk, så den ikke er glat at gå på. Du skal gennemgå terrassen for rådne planker og løse søm. Udskift dem. Vask træet rent for gammel snavs, så det står råt igen. Giv træet tid til at tørre, inden du giver den ny maling eller træpleje da det ellers kan komme til at rådne. Hvis du gerne vil ændre din terrasse, f.eks. fra malet til olie kan du med fordel give den en sandblæsning. Husk det skal være med fine sandkorn, så du ikke ødelægger træet. Træet skal have godt med træpleje, men ikke så meget at træet svømmer. Husk at være ekstra omhyggelig i enderne.

Plejer og vedligeholder du din træterrasse, kan du have glæde af den i årevis og den vil fremstå som ny.