editorial

Franske døre betyder ikke, at dørene kommer fra Frankrig, men mere at det er en bestemt type døre. Typisk er det døre med glas i. De har den fordel at de i princippet som et ekstra vindue. Så har du en bolig som er til den mørke side er en af de ting du kan overveje, er at udskifte din almindelig dør med en fransk dør.

Det er væsentligt nemmere end at få lavet et ekstra vindue eller få gjort de nuværende større. Du kan se flere eksempler af franske døre på klarwinows.co.uk. 

dør

Fordelene ved franske døre

Ved at få franske døre er der flere fordele ud over at du får et hjem der er mere lys. Du vil også få et større overblik over hvad der sker i din bolig. Hvilke især er en fordel, hvis du har mindre børn.

Det er ikke alle rum, hvor det passer at få franske døre. Ind til soveværelset og børneværelset er det som regel ikke en god ide. Ind til stuen eller stuerne er det derimod en god ide. Det har den ekstra fordel, at det samler stuerne.

Når du skal vælge nye døre, kan du med fordel få dem udskiftet med det man populært kalder massive døre. De har den fordel at de isolere bedre, når det kommer til larm. Især hvis du samtidig får karme med der isolerer yderligt.

Er det ind til værelser, hvor det ikke er nødvendigt kan i vælge de billigere og lettere celledøre. 

Skulle i være i tvivl kan du med fordel vælge at få råd og vejledning af din tømrer eller glarmester. De har den nødvendige uddannelse og erfaring. De kan også hurtigere og nemmere måle dine døre, så du er sikker på at de har det rigtige mål. Døre og vinduer kan som udgangspunkt ikke byttes.