Det er desværre ikke lige alle firmaer og kunder, som man gider at have med at gøre, når man arbejder som freelance skribent eller freelance tekstforfatter.

I starten griber man måske til alle de muligheder, der findes, fordi man er helt benovet over, at der er nogle, der tør tage en chance med en.

Dog skal man så være opmærksom på, at man her kan risikere, at der er tale om nogle, der udnytter din arbejdskraft, eller de lover guld og grønne skove for at lave noget arbejde, som du i sidste ende bliver betalt dårligt for.

Når du så begynder at regne lidt på, hvor meget du skal arbejde for denne kunde eller dette bureau, så kan du godt se, at der skal meget arbejde til, hvis det bare skal løbe rundt – og vil du spare sammen og lægge penge til side, så skal der virkelig arbejdes.

Er det virkelig det værd?

Ikke alle gider man at arbejde for som freelance tekstforfatter

Så overvejer man dog, at man måske kan supplere denne kunde med nogle andre, og det er da også usikkert, at du overhovedet kan finde et sted, hvor der er nogenlunde fast arbejde, så det er det med at have en fugl i hånden kontra ti på taget.

Men stadig kan du godt se, at der så kommer til at gå mange timer med at lave noget arbejde, som ikke giver dig store udfordringer, og meget af det er ensformigt.

Sådan er det jo også på langt de fleste arbejdspladser, hvor du her har mulighed for selv at bestemme arbejdstiderne mere eller mindre, og du kan arbejde fra de fleste steder, du selv vælger.

Generelt skal du nok regne med at komme til at arbejde for mange forskellige gennem tiden i dit virke som freelance skribent, om det er lige dig hver gang, må du afveje med dig selv.