editorial

Vinteren er ved at være ovre, og det er tid til at gøre din bil klar til foråret. På den måde holder bilen nemlig længere, dufter bedre og forbliver pænere længere. Der kan det også være en god ide at tage den til et autoværksted i Gjesing bare for lige at få den set igennem. Det er nemlig der, at du kan få skiftet fra vinterdæk til sommerdæk, så ikke du slider unødigt på vinterdækkene. 

Det er dog ikke kun hos automekanikeren, at klargøringen finder sted. F.eks. vil det være et godt tidspunkt at få vasket bilen. Det er en god og hurtig måde at se resultater og derfor godt for motivationen. Det kan også gøres nemt og hurtigt, ved at køre til en vaskehal. Det er hurtigere, mindre arbejde og ikke mindst bedre for miljøet. 

Når bilen er vasket, er det tid til at se på lakrens og lakforsegler. Hvis der er mange små rustpletter, kan det dog være en ide at tage bilen til lakbehandling.

Hvad skal du sikre

Når du har set på det kosmetiske og vasket vinterens snavs af bilen, så er det en god ide at sikre sig, at bilen køre som den skal. Der kan du ofte få et tilbud på et forårstjek på et autoværksted. For selvom du måske kan klare nogle ting selv, så er det altid en god ide at få en mekaniker til at tjekke diverse ting såsom bremserne.

Det involvere både et bremsetjek, funktion og slitage på bremser, og tjek af bremsevæske. Derudover er det en god ide med en undervognsbehandling, tjek af visker og vaskersystem, køle og A/C systemet, som nok kommer i brug i sommervarmen og ikke mindst oliestand på motoren. Alt dette er med til at sikre, at din bil vil køre, som den skal, og holder i mange år endnu.