editorial

Et gammelt trægulv, som bærer præg af årevis af slid og manglende pleje og vedligeholdelse, vil som oftest fremstå træt og trist i overfladen. Grimme slidspor, som manifesterer sig som en grålig og mat film i træværkets overflade, vil være et af de første tegn på, at et trægulv er blevet rigtig slidt. Slidsporene består af støv og smuds, som trampes ned i gulvets overflade, og bliver siddende i træværkets fibre, fordi gulvets beskyttelse er slidt væk.

Disse slidspor vil opstå på de steder hvor gulvet hyppigst bliver betrådt. Det kan for eksempel være rundt om spisebordet, hvor både fødder og møbler slider på gulvet. Når først du opdager de grålige og kedelige plamager, kan du tage dem som et tydeligt tegn på at dit trægulv er blevet så slidt, at du kun kan få det pænt igen ved en grundig og effektiv gulvafslibning.

Hvorfor skal jeg lade mit trægulv afslibe?

Der er mange gode grunde til, at du bør overveje en gulvafslibning, så snart du iagttager de grimme slidspor i dit før så smukke og ensartede trægulv. Slidsporene er blot det første tegn på, at dit trægulv ikke længere kan blive pænt ved en almindelig gulvvask. Hvis dit gulv for eksempel er sæbe behandlet, er slidspor indikationer på, at den beskyttende sæbe hinde er slidt væk.

Herefter går det kun én vej. Gulvet vil kun blive grimmere, og vil fremstå snavset og snusket, selv om det er ganske nyvasket. Spildte væsker vil aflejre sig i træets blotlagte og udtørrede fibre, og danne grimme skjolder. Og gulvet vil få en øget tendens til at danne ubehagelige splinter.

Vælge en professionel gulvafslibning, og få det bedste resultat

Du bør finde din lokale, professionel gulvmand, og bede ham om et tilbud på en gulvafslibning. Så er du sikker på det optimale resultat. Du kan finde ham på gkservice.dk