editorial

De seneste år er der kommet mange specialøl på det danske marked fra små mikrobryggerier. Det har samtidig gjort, at interessen for selv at lære at lave øl er steget markant og flere og flere kaster sig ud i selv at lave deres øl. Ølbrygning er en kunstart, men det er relativt nemt at lære at lave en god basis øl. Der er masser af materiale, der kan lære dig at lave øl og fra hvor du kan lære at lave en basis øl til mere avanceret typer. Der findes en del gode bøger og der er mange “gør det selv” videoer på YouTube, der kan vise dig hvordan.  

Kurser i ølbrygning

En anden måde at lære at lave øl og det kan være en god måde, at kombinere en hyggelig dag sammen med gode venner, er et ølkursus. Det tager en eftermiddag og aften at lære, at lave øl. Samtidig vil der blive serveret lidt mad og den øl der bliver brygget, vil man få med hjem. Det er en god måde at lære at lave en god og drikkelig øl. Det er dog også muligt at tage på avanceret kurser, hvor du kan lære at lave mere end blot en god basis øl. 

Hvad skal du bruge af ingredienser 

For at komme i gang med at lave øl selv, skal du udover et bryganlæg, kun bruge 4 ingredienser. Vand, humle, malt og gær. Derudover kan du eksperimentere med krydderier og andre ingredienser og lege med nye smagsvarianter. Det er muligt at få hjælp til at købe det rette udstyr i butikken, men mange af dem har også sammensat et begynderkit, så det er nemt at komme i gang, også uden at skulle købe sig fattig i udstyr. Senere kan det altid udskiftes til noget mere avanceret, når og hvis behovet opstår.