editorial

Vidste du, at øl er den mest populære drik i verden efter vand? Det drikkes i store mængder i lande over hele verden, og der findes mere end 100 forskellige øltyper.

i Danmark er et utal af mikrobryggerier gennem de seneste år skudt op over hele landet. Som noget helt nyt kan du faktisk fremstille din egen øl derhjemme. Det er ikke svært at brygge øl, og med lidt øvelse kan du brygge gode øl.

Du skal bruge noget bryggeriudstyr for at komme i gang. Et begyndersæt eller en startpakke til ølbrygning er det rette valg for novicen. Du kan bruge din startboks sammen med et all grain-kit, som indeholder alle ingredienser til brygning af øl i aftalte mængder. Så er du garanteret succes med ølbrygning.

Hvorfor skal jeg brygge min egen øl?

At brygge øl er en fantastisk måde at nyde en lækker, forfriskende drik på, samtidig med at du nyder processen med at lave den. For at brygge din egen øl har du brug for nogle få enkle remedier.

ølbrygning

Disse omfatter en brygspand, gærrør, termometerklistermærke, rengøringsmiddel, desinfektionsmiddel, blød børste, stiv børste, digitalt termometer, bryggeskovl, luksusflaskefylder i rustfrit stål, vægtmåler, måleglas, værktøj til desinfektion af flasker og flasketræ.

Det første skridt i brygningsprocessen er at desinficere alt dit udstyr. Dette kan gøres ved at bruge et rengøringsmiddel og desinfektionsmiddel. Sørg for at skylle alt dit udstyr grundigt bagefter.

Det næste trin er at blande ingredienserne til din øl. Dette vil variere afhængigt af den øltype, du brygger. Sørg for at følge instruktionerne nøje.

Det sidste trin er at gære din øl. Dette kan tage mellem to og fire uger. Sørg for at holde øje med temperaturen og gæringsprocessen, så din øl bliver præcis, som du ønsker det.

At brygge din egen øl kan være en sjov og givende oplevelse. Med lidt øvelse vil du være i stand til at skabe lækre partier af hjemmelavet øl, som alle vil elske. Find brygudstyr på ølbrygning.dk.