advertorial

Hvis du oplever, at din bil siger mere lyde, når du enten kører eller starter din bil, så bør du overveje at få den på værksted. Der kan komme tidspunkter, hvor du skal have bilen på værksted. Ofte vil din bil selv påpege det overfor dig, men andre gange kan det være sværere for dig at se, hvor problemet er henne. Læs med i dette indlæg om, hvornår du bør få din bil på værksted. 

 

 

1. Hvis dit instrumentbræt lyser

Når du tænder for din bil, så ville alle lys i dit instrumentbræt lyse op. Hvis der er lys, der er vedvarende, så er det et tegn på, at der er nogle problemer ved bilen. Det kan f.eks. være, at din bil trænger til olieskift. Så vil der være et lille ikon, der viser en oliekande. Der kan også være et ikon med et udstødningsrør. Det betyder, at der er noget i vejen med din bils udstødningsrør. Hvis der er et ikon, du ikke kender til, så kan du læse i bilmanualen, og slå op under ikoner i instrumentbrættet. Sommetider skal dette tilses af en automekaniker, før du gør mere selv.

 

2. Hvis din bil siger mærkelige lyde

Din bil skal helst ikke sige mærkelige lyde, når du tænder den. Hvis lyden er vedvarende, når du kører rundt i den, så bør du stærkt overveje at få den til et autoværksted. Måske der er et rør, der er utæt eller noget andet, der forårsager denne mærkværdige lyd. Hvis du ikke gør det, kan det slide din bil op og forårsage andre problemer.

 

3. Hvis din bil vibrerer meget

Når du begynder at køre, eller når du træder på speederen, bør din bil ikke vibrere for meget. Der er en motor i alle biler, som får gearene til at dreje. Hvis din bil vibrerer meget, har den ikke en god motor. I så fald kan vibrationerne blive endnu værre og slide bilens gearsystem op. Et værksted kan løse dette problem ved at udskifte eller reparere din bils motor.