editorial

Hvis der er noget der kan få de fleste til at se trætte ud, allerede inden de overhovedet er gået i gang, så er det at skulle finde en ny lejebolig og flytte. Men det behøver ikke være så besværligt at finde en ny bolig, hvis man vel og mærke er villigt til at bo et andet sted end i storbyen. Det gælder både i København, Århus eller Ålborg.

Det er markant nemmere at finde en bolig i provinsen og det er vel og mærke boliger, der er både større og ofte billigere, end hvad man vil kunne finde i storbyen. Samtidig er kommunerne opmærksomme på, at de skal tilbyde noget ekstra for at tiltrække nye borgere. Du kan læse mere her https://www.nrsb-boligselskab.dk/.

Ren win-win for alle parter

En af de årsager der kan ligge bag en tøven ved at skulle flytte ud og væk fra storbyen er mangel på relevante arbejdspladser eller at man skal bruge timer på at pendle til og fra byen. Det er kommunerne opmærksomme på og de ofte et samarbejde med virksomhederne i området så de kan introducere nye borgere for. Det samarbejde betyder også at virksomheder, der gerne vil ud af byen til større og billigere lokaler, men samtidig frygter at de ikke kan tiltrække relevant arbejdskraft også får mod på at flytte.

En anden fordel ved at flytte ud af byen og til provinsen er de kommunale tilbud. Lige fra skole og pasningstilbud til aktiviteter. Der er et stort aktivitetsudbud til både børn og voksne. Både skoler og de forskellige pasningstilbud har ofte en bedre normering end i byerne og de er samtidig ikke så slidte eller har atlas fra før den kolde krig hængende.

Der arbejdes også hårdt på at støtte op omkring det lokale handelsliv, så det er muligt at foretage de daglige indkøb lokalt og man slipper for at skulle køre til store og triste indkøbscentre.