editorial

Hvis du er en virksomhedsejer, der gerne vil have hjælp til at styre din virksomheds økonomi, så er det en god idé at kontakte en revisor. En revisor kan hjælpe dig med at få overblik over din virksomheds økonomi og bogføring, og rådgivning fra en revisor kan være guld værd for din virksomhed.

I dette indlæg giver vi et kig på revision, revisorer og alt, du skal vide for at finde den rette revision til din virksomhed.

Hvad er revision?

Revision er en gennemgang og vurdering af en virksomheds regnskaber og økonomi, foretaget af en uafhængig tredjepart (altså en revisor). Dette er en lovpligtig proces, der skal sikre transparens og troværdighed for virksomhedens økonomiske situation overfor investorer, kreditorer, myndigheder og andre interessenter.

Virksomheder har dog brug for revision langt oftere end hvert år. Revisors revision af virksomhedens bogføring kan nemlig være en stor hjælp i dagligdagen, og revision er ikke kun noget, der sker én gang om året.

revision

Hvornår har du brug for revision?

Der er flere forskellige grunde til at få foretaget revision af sin virksomheds bogføring og økonomi. Dette kan være, hvis du ejer en virksomhed med mere end 10 ansatte, har en årsomsætning på mere end 50 millioner kr., eller har en revisionpligtig virksomhed som f.eks. et aktieselskab.

Men revision kan også være nyttig, hvis du ønsker professionel rådgivning til din virksomheds bogføring eller økonomi, eller hvis du skal bruge revisionen i forbindelse med lån søgning eller anden finansiering.

Hvordan finder du den rette revisor?

Når det kommer til at finde den rette revisor til din virksomhed, så er der flere ting at overveje. Det vigtigste er, at revisionen foregår i overensstemmelse med lovgivningen og de regler, der gælder for revisionen. Derfor skal din revisor være godkendt af Erhvervsstyrelsen og have en aktiv tilmelding til revisionsregisteret.

Derudover kan det være en god idé at undersøge den specifikke ekspertise hos den potentielle revisor – har de f.eks. erfaring inden for branchen eller en særlig størrelse af virksomheder? Det kan også være fordelagtigt at tjekke referencer fra andre kunder, samt hvilken revisionstjeneste der tilbydes – f.eks. om revisionen foregår digitalt eller på papir, eller om der tilbydes rådgivning indenfor økonomi og bogføring udover revisionen.

At finde den rette revisor handler i sidste ende om at vælge en revisor, som du har tillid til – og vi kan anbefale dig at kigge på denne: https://raabyrevision.dk/ydelser/.