editorial

Man skal slet ikke begynde på sådan noget med at aflive dyr og forsøge at partere dem selv, om man så mener, man har forstand på det eller ej – specielt ikke hvis man skal hen at bruge det til salg til andre mennesker i retter eller som direkte kødsalg!

For man kan ikke alene komme til at gøre det så forkert, at kødet bliver inficeret med indhold fra indvoldene, eller man kommer til at partere dyrene i nogle omgivelser, der ikke er rene.

Desuden kan man også komme til at lave nogle meget forkert udskæringer, fordi der er så meget blod med videre omkring en, når man gør det, at man ikke kan bruge kødet efterfølgende.

Så om man skal have slagtet og parteret et enkelt dyr, eller man skal have en hel besætning af dyr gjort til slagtekød, så skal man lade en slagter om at gøre det på et slagteri.

Dyrene bliver til det bedste kød på et slagteri

Som regel kan man få at vide, hvornår der er dage, hvor man slagter på et slagteri, så kan man aftale med slagteren, hvornår man skal komme med de dyr, der skal slagtes.

Eventuelt kommer slagteren ud til en og afliver dyrene og tager dem med ind til partering og gjort til det kød, som man gerne vil have dem omdannet til.

Eller man sælger dyrene til slagteren, hvor de er aflivet forud, så slagteren kan gøre ved dem, hvad man lyster, om det er ved at gøre dem til nogle specielle retter, eller man går efter nogle bestemte kødtyper på dyrene.

Måske er slagteren en del af ens salgskæde, hvor man skal bruge denne slagter til at hjælpe en med at slagte dyrene og omdanne dem til kødelementer, som man kan sælge videre senere.

Der er mange muligheder, som en slagter kan hjælpe en.