editorial

Et trægulv, som er blevet slidt daglig og måske ikke har modtaget den fornødne pleje gennem hele sin levetid, kan hurtigt komme til at fremstå trist og beskadiget. Der er dog som oftest blot tale om overfladisk slitage, som er opstået fordi gulvets beskyttelse er forsvundet.

Et sæbe behandlet trægulv vil for eksempel relativt hurtigt miste den beskyttende hinde af fed sæbe som gulvet fik ved sin indledende behandling. Når dette sker vil gulvets overflade ikke længere være støv og vand afvisende, hvilket betyder at der lettere opstår misfarvninger heri. Spildte væsker og nedtrådt snavs vil indlejres i træværkets indtørrede overflade fibre og her give anledning til skjolder og slidspor.

Samtidig vil den uv beskyttelse, som er indbygget i mange gulvbehandlinger, forsvinde. Dette betyder at træværket udsættes for et fænomen som kaldes solfalming. Ved solfalming bleges træets overflade til en ucharmerende gullig nuance, som står i grel kontrast til gulvets eller fine og lyse overflade.

Hvordan bliver mit trægulv pænt og skinnende igen?

Når trægulvet først har nået dette stadie af slitage vil det være umuligt at få det flot og ensartet ved hjælp af almindelig gulv vask. Her skal skrappere midler i brug.

Langt de fleste gulve kan sagtens blive rigtig kønne igen ved en simpel gulvafslibning. En gulvafslibning er en relativt skånsom procedure ved hvilken det øverste lag – højst et par millimeter – af gulvets overflade fjernes med sandpapir. Da de før nævnte skønhedspletter som regel er af overfladisk karakter vil en gulvafslibning i de fleste tilfælde være fuldt tilstrækkeligt for at skabe det lyse og ensartede look. Og med en plejende og beskyttende efterbehandling vil du kunne have glæde af dit nyslebne gulv i mange år fremover.

DBF Gulvservice kan hjælpe dig med en grundig og effektiv gulvafslibning på Frederiksberg – læs mere på gulvafslibning-priser.dk