editorial

Noget af det mest irriterende ved elektriske værktøjer er antallet af forskellige batterier, som ligger og flyder og selvfølgelig aldrig er opladet når man så skal bruge det. Heldigvis er flere producenter begyndt at lave værktøj eller haveredskaber, hvor det er muligt at bruge det samme batteri. F.eks. et Makita batteri.

Det gør det langt mere praktisk da du for det første ikke skal have et hav af forskellige batterier, du har også mulighed for at forsætte dit arbejde, hvis det ene batteri løber tørt for du kan blot tage et andet. Altså forudsat du har husket at oplade dem.

Hus & Have

Det praktiske batteri

Alle som har prøvet at klippe hæk, enten med en manuel hækkeklipper eller med en elektrisk hækkeklipper, hvor du har en ledning du skal passe på, så du ikke får klippet over ved at det er meget nemmere med en batteridrevet, da du slipper for den lange ledning. 

Ulempen er dog at man risikere at løbe tør, bedst som man er igang. Men med flere værktøj eller haveredskaber af samme mærke er det nemt blot at udskifte batteriet og så forsætte, frem for at skulle vente på at det er opladet. 

Når du skal vælge værktøj eller haveredskaber, er det en god ide ud over pris og kvalitet også at undersøge, hvor tungt batteriet er. Jo tungere batteriet jo kortere tid, kan du holde til at bruge det. Især som kvinde, kan du risikere at du reelt står med et værktøj eller haveredskab, som du kan have svært ved at bruge i længere tid af gangen.

Det er også en god ide at vælge et mærke, hvor der er et stort og forskelligt udvalg. Det gør det nemmere at holde sig til et mærke og en type batteri, frem for at skulle ud og købe et andet.