Det er vigtigt at tage noter under et kursus. Det hjælper ikke kun med at optage mere information, men også med at huske materialet bedre og kan bruges senere, når man skal læse til en vurdering. At tage gode noter kræver et par enkle trin:

1. Forbered dig i forvejen: Hav alle de nødvendige materialer med dig, f.eks. kuglepenne, blyanter og papir eller bærbar computer/tablet og oplader. Sørg for, at du har nok plads på dit arbejdsområde, så du ikke bliver distraheret af rod eller andre aktiviteter under undervisningen

2. Vær opmærksom på forelæseren: Ved at lytte aktivt vil du øge chancen for at få mere ud af forelæsningen, hvilket vil være med til at informere om, hvad der skal noteres.

3. Lav en skitse: Lav et notat om forelæsningens overordnede struktur og noter alle vigtige idéer eller begreber, der er relevante.

powerpoint kurser

4. Skriv alt vigtigt ned: Skriv nøjagtige citater og definitioner ned sammen med ligninger, diagrammer eller andre visuelle hjælpemidler, der blev brugt i undervisningen

5. Gennemgå dine noter: Brug et par minutter efter hver forelæsning til at gennemgå dine noter. Dette vil hjælpe dig med at sikre, at alt er blevet noteret korrekt, og kan give dig yderligere kontekst for hvert emne, der er blevet diskuteret i løbet af kurset.

Der findes flere forskellige metoder til at tage noter, f.eks. Cornell Notes, Outlining og Mapping. Uanset hvilken metode du bruger, skal du sørge for at skræddersy den til dine individuelle behov, når du tager noter til et kursus. At tage noter er et vigtigt værktøj for enhver studerende og kan bruges til at sikre succes i klasseværelset.

Hvor mange noter skal man tage til et kursus?

Antallet af noter, du tager, bør afhænge af materialets kompleksitet og kursets varighed. Typisk anbefales det, at du tager nok noter til at dække alle de vigtigste begreber og emner, der diskuteres i undervisningen. Sørg desuden for at gennemgå dine noter regelmæssigt for at sikre nøjagtighed og for at hjælpe dig med at huske oplysningerne senere.