Christian's blog

Download Day - English faviconFirefox 3 er her, og i den forbindelse er der et forsøg på at sætte verdens rekord i flest downloads indenfor 24 timer.

For at tælle med i verdens rekord forsøget skal download foretages inden 18:16 UTC 18. juni 2008, dvs. inden kl. 16:16 dansk tid.


Data Privacy Day - persondata er værdifulde

Skrevet af Christian, Man, 2008-01-28 22:02

I dag er det international Data Privacy Day

For et år siden blev den første årlige Data Privacy Day afholdt. Baggrunden var en undersøgelse, som viste, at 70% af den europæiske befolkning ikke forstod, hvordan deres personlige informationer kunne beskyttes.

Endnu en god undskyldning for at netværke socialt ... kaffe!

Skrevet af Christian, Lør, 2007-11-03 14:05

Jeg har fundet endnu et socialt meetup udsprunget af “blogosfæren”... denne gang med udgangspunkt i kaffe :-).

I forbindelse med vores nyligt lancerede site, borgerdemokrati.dk, kom jeg forbi eventful.com som lægger hus til lidt græsrods politisk aktivisme: Eventful Politics

Kort fortalt er der oprettet profiler for involverede i USAs 2008 præsidentvalg, og man kan som bruger af sitet “kræve” et vælger møde med dem, man er interesseret i. Så må deltagerne jo se, om der er folk nok i ens nabolag til at trække kandidaterne på besøg.

Iflg. techPresident er det i skrivende stund kun Ron Paul, som har reageret direkte, mens andre har adopteret deres respektive profiler på Eventful, så mere sker måske i fremtiden.

Anyways … det var kaffen vi kom fra.

iPhone vs. blender ...

Skrevet af Christian, Tor, 2007-08-09 03:05

Der har længe været massiv dækning af Apples iPhone. Der er debatteret positive og negative sider af designet, af platformen, af abonnement vilkårene. Der er fundet sikkerhedshuller, fundet metode til aktivering af telefonen uden samtidig investering i AT&T abonnement, og meget andet.

Well … nu har fanskaren af BlendTec på YouTube fået svar på deres spørgsmål … “iPhone. Will it Blend?” ... iPhone fanatikere bør nok ikke se følgende video …


Supermarked 2.0

Skrevet af Christian, Ons, 2007-05-16 12:25

Prøv at forestille dig en tur i et supermarked som benytter sig af stikord (tagging), kommentarer, anbefalinger, popularitet og hvad man nu ellers plejer at forbinde med buzz ordet Web 2.0.

Well … der er andre som har gjort den tanke og lavet en lille video som illustration: Supermarket 2.0 favicon.

Send en besked med røgsignaler på Google Maps (mashup)

Skrevet af Christian, Ons, 2007-02-07 16:53

mapmsg.commapmsg.comGoogle har længe givet hobbyister og professionelle adgang til bygge oven på deres Google Maps teknologi. Det er der kommet mange så kaldte “mashups” ud af.

Her er en af de lidt mere alternative, mapmsg.com.

Vælg et punkt hvor bålet er, enten ved at placere en knappenål, skrive en adresse, eller vælge et af de prædefinerede steder (tjek “escher”, der er en arkitekt, som har leget på den gode måde :-) ).


JotSpot købt af Google

Skrevet af Christian, Fre, 2006-11-03 21:37

Google har igen været på shopping. Denne gang til deres voksende online office suite, som allerede indbefatter tekstbehandling, regneark, kalender, mail m.m. (nogle mere integrerede end andre).

Nyerhvervelsen er JotSpot, som blev startet i 2004 af Excite.com co-founders Joe Kraus og Graham Spencer

Deres produkt er en videreudvikling af Wikien.


YouTubes grundlæggere om Google købet "YouTube style"

Skrevet af Christian, Tir, 2006-10-10 15:00

Chad Hurley og Steve Chen, to af grundlæggerne af YouTube (er den tredie Jawed Karim kamerafører?), har valgt at henvende sig til YouTube brugerne om Googles køb af YouTube med en video frem for en traditionel (og ofte tør) pressemeddelelse.

De takker brugerne for deres deltagelse på sitet, og lover fortsat videre udvikling af sitet.

Det var vel lidt at forvente, at de ville lægge en video ud “YouTube style”, frem for blot en pressemeddelelse (den kommer nok senere). Det er mere i ånden :-)

Gi'r du et knus...?

Skrevet af Christian, Fre, 2006-09-29 13:06

En mand, en ide. Det var starten til kampagnen “Free Hugs” i Sydney, Australien. Konceptet er simpelt: Stå med et skilt, hvor der står “Free Hugs”, og tilbyd forbipasserende et knus. Målet? At række ud og forhåbentlig give en fremmed en bedre dag.

Juan Mann er manden bag, og kampagnen blev populær. Så populær, at den blev bandlyst af politi og embedsmænd i byen.

Problemet var manglende forsikring i tilfælde af, at nogen kom til skade. Juan skulle have en forsikring på $25 millioner.

Han gør det uden nogen form for monetær indtægt (der er jo nok lidt god karma i hans favør :-) ), så en $25 millioners forsikring lå ikke lige inde for rækkevidde. I stedet startede han en underskriftsindsamling og rundede hurtigt 10.000, og med dem i hånden vandt han retten til at fortsætte. Den offentlige mening vejede tungere i dette tilfælde end pengene.

Det skrevne ord er ikke dødt endnu...

Skrevet af Christian, Tir, 2006-09-19 14:58

Creative CommonsCreative Commons Cory Doctorows er forfatter af en lille håndfuld Sci-Fi romaner, som er under Creative Commons licens. Han fortæller på sin blog om et brev han modtog forleden fra en af sine læsere. En, for at bruge hans egne ord, hjertevarmende Creative Commons succes historie.


Udgiv indhold
 
     
Blog by Blog