editorial

Det er helt forståeligt, hvis du ikke ligefrem sammenligner det med at sprøjtemale og så at gøre noget gavnligt for miljøet.

Du ser jo nok en sprøjtemaler for dig, der står med maske og beskyttelsesdragt på, fordi det netop er giftigt at indånde den maling, som man lakerer med, og det er heller ikke sundt at få på huden, og man vil da heller ikke have det på tøjet, for det er virkelig svært at få af og nogle gange umuligt.

Og man skal helst udføre den sprøjtemaling i beskyttede omgivelser, så malingen ikke rammer andre ting, men også fordi man helst ikke skal for tæt på den slags generelt.

Og bagefter kan man stå med alt fra en bil til et køkkenskab, der er sprøjtemalet, som vi bruger uden at beskytte os; men det er trods alt blevet flot at se på!

Men det er netop her, du skal se tingene i et større billede, og det vil vi forklare dig lidt nærmere om i det følgende.

sprøjtemaler

Sprøjtemaling er faktisk bedre for miljøet end så mange andre løsninger

For du skal sammenligne det med, at man sprøjtemaler med, hvad der findes af andre alternativer.

Lad os blive i køkkenet, hvor vi var tidligere, og sige, at dine køkkenskabe, -låger og andre møbler i køkkenet er falmede og blevet grimme at se på.

Hvad har man så tænkt sig at gøre?

Langt de fleste vil nok tænke, at man da så skal udskifte de ting i køkkenet.

Lad os så sige, at de er lavet af træ, og du vil have helt nye sager af træ til køkkenet, så skal man jo hen at bruge træer for at lave de møbler.

Dét er ikke godt for miljøet!

Men hvis du derimod vælger at sprøjtemale de samme møbler med videre, så de ser ud som nye, så skal der ikke bruges nyt træ for at give dig et “nyt” køkken!

Var det ikke lige sange? Læs mere her: https://www.dibberndesign.dk/.