Du går måske med en længerevarende drøm om at starte som selvstændig murer enten fra bunden af, efter du er blevet udlært, eller efter du har arbejdet som murer for andre, måske har du aldrig været murer – eller også kan du bare godt lidt at oprette selskaber og se dem vokse!

Og det er netop dét med at oprette sig som murer i en selskabform, vi skal se nærmere på her, hvor der kommer nye regler fra næste år, 2020, hvis man ønsker at oprette en selskab under en bestemt form, selvom det ikke er den mest typiske.

De fleste selskabsformer med murerfirmaer, også der hvor man er murer i Frederikshavn ofte, er som Aps, IVS eller lignende.
Vil du forstå nærmere om, hvad der gemmer sig bag disse betegnelser, og hvad det indebærer at oprette selskab på den måde, så må du søge videre på nettet eller spørge andre til råds.

For vi skal se nærmere på det med et iværksætterselskab, når man vil oprette sig som murer under denne konstellation og firmaforhold- og ejerskab.

Kort fortalt, så indførte man iværksætterselskabs-typen som en måde til at få flere folk til at prøve at være selvstændige i Danmark, da vi bryster os af vores know how og fremgangsmåde at tænke på, og dette kan jo netop være med at tænke ud af boksen og lave noget helt nyt.

Eller blot at starte noget velkendt op, uden man har den store kapital.

For ved et iværksætterselskab skal man per dags dato blot have en (1) krone at gøre godt med, når man opretter det, hvor man til sammenligning med det næstbilligste i rækken skal lægge 50.000 kroner.

Men denne ordning er ved at gå ud nu, så selvom du stadig kan oprette dig i skrivende stund på den måde, så vil der fra begyndelsen af det nye år blive indført krav om, at man har minimum netop 50.000 at gøre godt for i firmaet, hvis man skal have lov til at eksistere.