editorial

Har dit barn tendens til tør og kløende hud – især om vinteren? Så bør du holde øje med den, at det ikke udvikler sig til børneeksem.

Hvad er børneeksem?

Børneeksem er en meget udbredt hudlidelse blandt især mindre børn. Tilstanden opstår når tør hud i ansigtet og på kroppen – også kendt som atopisk eksem – bliver inficeret. Dette sker ofte hos børn som kradser i den tørre og kløende hud, og dermed gør den endnu mere sårbar over for infektioner.

Da børn ikke altid holder en lige god hånd hygiejne kan der risikere at gå bakterier så som stafylokokker og streptokokker i huden. Og så er det at man ender med grimme, væskende sår som kan kræve behandling med antibiotika i creme eller salve form.

image

Hvordan kommer jeg børneeksem til livs?

Den bedste måde hvorpå du kan forhindre dette scenarie i at opstå er ved at forebygge tørhed i barnets hud. Hvis du oplever at dit barn har tendens til tørre, rødmende eller kløende hævelser i huden kan det være tegn på børneeksem under opsejling.

Her bør du sørge for at huden i det pågældende område er næret og fugtet, da kløen så vil lægge sig og barnet ikke vil få lyst til at kradse. Til dette formål har du brug for en god vegansk creme.

Du bør vælge en creme som er baseret på naturlige ingredienser, og som indeholder så få kunstige tilsætningsstoffer som overhovedet muligt. Barnets hud er sart og modtagelig over for hormon forstyrrende stoffer og allergener som i sig selv kan give anledning til kløe og irritation.

Du bør ligeledes kun benytte steroid creme med binyrebark hormon i tilfælde hvor det er absolut nødvendigt. Og det vil det sjældent være da du i langt de fleste tilfælde kan nøjes med vitamin B12 creme fra Pharma Cobalamin.

Køb vitamin B12 creme fra Pharma Cobalamin online på vitaminb12.dk.