editorial

Hvorfor skal du få dig en hund?

Der er mange gode grunde til at få en hund. Generelt er hunden menneskets bedste ven, ja det er jo et slogan, man har hørt i mange år. Men er der ikke også nogle ulemper ved at anskaffe sig en hund? Og jo, det er der helt sikkert. Derfor er det også vigtigt, at du ved, alt hvad det fører med sig, når du vælger at anskaffe dig en firebenet ven. Der følger nemlig et kæmpe ansvar med, som du ikke bør undervurdere. 

Fordele ved en hund 

– Du er aldrig alene. Du vil altid have en at “snakke” med, som aldrig dømmer dig eller gør noget andet. De giver faktisk intet andet end ubetinget kærlighed. What’s not to like?

– Motion. En hund skal der gåes mange ture med. Af samme årsag, vil du automatisk få en masse motion, når du anskaffer dig en hund. 

– Har du børn? Så får de sig også en ny legekammerat, når de kommer hjem fra børnehave/skole. 

Ulemper ved en hund 

– En hund tager tid. Det kræver overskud og energi til at have en hund, og afhængig af racen, skal du tage en del tid ud af din uge, hvis du vil have en hund. 

– Stresset hverdag? Så skal du IKKE anskaffe dig en hund. En hund har brug for opmærksomhed og kan ikke altid være alene hjemme. Derfor er det en god idé at du ikke har alt for meget mellem ørerne, som vil gå udover din hunds velvære. 

– En hund kræver, om man vil det eller ej, et rigtig godt netværk. Du skal have nogle tæt på dig, som altid kan passe hunden, hvis der opstår en nødsituation. 

– Til sidst er hunde og kæledyr generelt dyre i drift. Derfor er det også vigtigt, at du vælger en god Værløse Dyreklinik, hvis det er der, du bor. Du skal have tillid til klinikken, og det samme skal din hund.