Der er utroligt mange dokumenter, som man skal forholde sig til, når man køber bolig. Førstegangskøbere kender sikkert til salgsopstillingen og købsaftalen, men mange af de andre dokumenter, er det ikke mange, der kender til, og de kan derfor komme til at hoppe let hen over dem.

Dette er dog en dårlig ide. Der er mange dokumenter og trin i en købsproces, og de er alle vigtige for, at du får den bedste handel. Derfor kan en boligadvokat være en god allieret, da de kan hjælpe dig med at navigere rundt i al den viden, du skal have. Find en på https://eboligadvokat.dk/boligadvokat-koebenhavn/.

Salgsopstillingen

Salgsopstillingen er en af de dokumenter, som de fleste kender. Det er en kort men god præsentation af den bolig, man gerne vil købe. Den har ofte billeder af huset, beskrivelser af huset, forskellige tekniske data og ikke mindst økonomiske forhold, som du skal forholde dig til. Med andre ord, er det din første introduktion til hjemmet.

Du kan sagtens komme ud for, at salgsopstillinger er sat op på samme måde, og har en god del af den samme information tilgængelig. Det skyldes, at dansk ejendomsmæglerforening har lavet en skabelon, som de fleste, der sælger deres hus, følger. Du skal dog være opmærksom på, at salgsopslaget har til formål at vise boligen fra sin bedste side, så vær kritisk, når du læser den.

Ejendomsdatarapporten

Det er nok et af de vigtigste dokumenter. Det er det, som giver dig et komplet overblik over boligen. Den har omkring 50 forskellige oplysninger fra offentlige registre og myndigheder. Det kunne f.eks. være energimærkning, tilstandsrapporten, ejendomsskatter osv. Det er alt sammen info, du gerne vil kende, inden du byder på en bolig. 

Det kan være ret omfattende med alle de oplysninger, og ganske forvirrende. Derfor kan det være godt at have en boligadvokat, som kan hjælpe med at forstå det hele.