Asfalt er et utroligt alsidigt materiale, der kan bruges til en række forskellige formål. Fra indkørsler og parkeringspladser til veje, gangarealer og meget mere – asfalt er det perfekte valg til enhver overflade, der skal være glat, holdbar og langtidsholdbar.

Hvad er asfalt?

Asfalt er en blanding af materialer, der omfatter sten, sand og flydende asfalt (et oliebaseret produkt). Kombinationen af disse ingredienser udgør hovedparten af en asfaltbelægning. Det opvarmes derefter for at danne et fast materiale, der kan spredes og rulles på plads.

Installationsprocessen for asfalt er relativt ligetil. Et erfarent team vil bruge specialudstyr til at forberede overfladen ved at fjerne eventuelle eksisterende strukturer eller affald og sørge for, at jorden er jævn og fri for forhindringer.

image

Når dette er gjort, lægger de et bundlag af materiale som grus eller knust sten, inden de påfører to lag varm asfalt med en maskine kaldet en asfaltbehandler. Det sidste trin består i at komprimere den nyligt udlagte overflade ved hjælp af en rulle.

Hvad bruges asfalt til?

Asfalt anvendes til mange forskellige formål, lige fra indkørsler til boliger til store kommercielle parkeringspladser og motorveje. Det er også populært til stier, legepladser, sportsbaner og andre rekreative områder. Asfalt er det foretrukne materiale til disse typer overflader, fordi det er let at vedligeholde og reparere; hvis der er revner eller sprækker i overfladen, kan de nemt fyldes eller lappes op uden at skulle udskifte hele området.

Hvad er fordelene ved asfalt?

Asfalt har også mange fordele i forhold til andre materialer som beton eller grus; det er lettere at installere og vedligeholde, det er modstandsdygtigt over for revner eller smuldrer på grund af temperaturændringer, det ser godt ud, når det er lagt korrekt, og vigtigst af alt – det holder længere end andre overflader!

Du kan finde dit lokale asfaltfirma på pankas.dk.