Hvis du ejer et hus, lejlighed rækkehus eller andet, kan der være flere gode grund til at gå foretaget en radon måling. Det ligger stort set i ordet, men med en radon måling kan du få målt niveauet af radon i din bolig. 

Det er ikke helt uvæsentligt, hvor højt niveauet i din bolig er. Radon er nemlig en radioaktiv gasart, der kan være kræftfremkaldende. Der er derfor alle gode grunde til at passe godt på din sundhed og få foretaget en måling.

Hvordan foregår en radon måling i din bolig?

Hvis du har besluttet dig for at bestille en måling så kan du trygt overlade arbejdet til teknikeren, der kommer ud til dig. Når teknikeren kommer ud er det vigtigt, at der måles i de rum, hvor du opholder sig mest. Det kan f.eks. være køkkenet, stuen, soveværelser eller børneværelser. 

Når teknikeren kommer ud og foretager målingen, kan vedkommende også guide dig i, hvad radon-niveauet gerne skal være på – og naturligvis hvornår det er for højt. 

Hvis niveauet er lavt, vil der ofte ikke være grund til at få en opfølgende måling i den nærmeste fremtid. Hvis man derimod finder et niveau, der ligger lige på grænsen til at være højt, så anbefales det, at du skal have besøg igen omkring fyringssæsoner. I fyringssæsonen vil der nemlig ofte kunne findes det højeste radon-niveau. Omvendt vil der i de varmere perioder findes et lavere niveau. Her er man nemlig også særlig god til at åbne vinduer og døre, så man får luftet ud. 

Som en ekstra bonus så vil man altid finde det højeste radon-niveau i de nederste etager af et hus (hvis du bor et sted med flere etager). 

Overvejer du en radon måling? 

Hvis du foretrækker at være på den sikre side og få lavet en måling, så kan du med fordel undersøge dine muligheder for radon måling her.