editorial

Nye biler er utroligt besnærende. Det er super lækkert at sætte sig ind i en fabriksny bil og mærke duften af ny elektronik og det jomfruelige indtræk, høre motoren spinde og fornemme køreglæden. Derfor er der mange der køber en ny bil – men faktisk er der mange gode grunde til at vælge en brugt model.

Hvorfor købe en brugt bil?

Selv om det kan være fristende at investere i en funklende ny bil, er det sjældent det mest fornuftige valg. Når du køber ny bil betaler du ikke alene bilens reelle pris. Du betaler også en meget høj pris i form af statslige afgifter, som pumper bilens nypris op i et skyhøjt leje.

Dette betyder at du er nødt til at optage et dyrt bil lån for at kunne finansieret køb af ny bil. Samtidig sker der det, at bilen smider det meste af sin nyværdi i løbet af de første tre år. Det vil sige at du ikke vil kunne sælge bilen igen uden et tab. Og dette er ikke så smart, hvis du pludselig har brug for at realisere bilens værdi – eller måske har behov for en anden type bil.

Når du køber en brugt bil med tre til fem år på bagsmækken har denne således allerede gennemgået det mest voldsomme værditab, og således kunne erhverves for en brøkdel af nyprisen. Samtidig vil du få alt det smarte ekstra udstyr med oven i hatten som du ellers ville have skullet betale ekstra for. Du vil kunne få meget mere bil for dit disponible beløb uden at skulle gældsætte dig. Da bilen allerede har smidt det meste af sin nyværdi, vil værditabet være minimalt ved et salg inden for et par år. Og det er da værd at tage med.

Du kan læse mere om fordele og ulemper ved køb af ny eller brugt bil på fartglæde.dk