editorial

For de fleste hus og haveejere kommer der et tidspunkt, hvor det at slå græs kan tage lidt for meget på kræfterne når man også har andre opgaver at passe. Græsslåning er en tidskrævende opgave. Det er her at det kan være værd at overveje at investere i en robotplæneklipper og overlade ansvaret for græsset til den.

Når der først er installeret kanter, så robotplæneklipperen ved hvor den skal slå og hvilke områder den skal holde sig fra, er det minimalt hvad man som haveejer skal beskæftige sig med græsplænen udover at nyde den. Det kan være nødvendigt at gå kanterne efter, også selvom de fleste robotplæneklippere er designet til at klippe kanter. Du kan læse mere om kantsætning her https://kabelnedlaegning.dk/installation-af-robotplaeneklipper/.

Larmer robotplæneklipperen og vil den genere mine naboer?

Svaret på det spørgsmål er nej. Ikke alene er det en maskine der er næsten lydløs, du kan også indstille den til at køre på et tidspunkt, hvor du og dine naboer ikke er hjemme.

For at indstille maskinen skal du bruge en kode. Det er den samme kode der sikre, at du ikke en dag kommer hjem og så har du haft besøg af en tyv. Uden kode virker maskinen ikke.

Det er også en løsning der modsat traditionelle plæneklippere der kører på el eller benzin, da den oplades via solenergi. Robotplæneklipperen kan selv vurdere når den er ved at løbe tør og trænger til at blive opladet. Den kan typisk køre et sted mellem 90 eller 120 min før den skal oplades.

Selvom det kan virke voldsomt at græsset bliver slået dagligt vil din græsplæne elske dig for det og vil stortrives. Du vil samtidig sikre at den for en daglig dosis gødning, da de små stykker græs der falder ned i plænen vil fungere som naturgødning. Samtidig vil mos og kløver forsvinde.