Valg af gardiner kan ofte være svært, blandt andet fordi det sjældent er noget man bare sådan lige skifter ud og der kan være store forskelle på vinduer. Men for at fuldende et rum og give det ens eget præg, er det vigtigt at vælge de rigtige gardiner. Herunder kommer der et par gode tips fra http://www.tidens-design.dk/ til, hvordan du kan vælge de rigtige gardiner, som også passer til hvordan vi indretter vores hjem i dag.

Praktiske tips til at vælge gardiner

Herunder kommer der et par tips til valg af gardiner, samt ophængning af gardiner.

  • Hæng gardinerne højt

Ved at hænge gardinerne højt, får du et rum til at syne højere, da loftet vil blive hævet

visuelt.  Rent praktisk er en skinne nemmest og hvis du ikke kan lide den, er det muligt at skjule skinnen med en liste.

  • Den traditionelle gardinstang

Den klassiske og mest almindelige løsning er den traditionelle gardinstang, der sidder over vinduet. Ud over at stangen hverken må sidde for lavt eller må være for smalt, må længden af stoffet ikke være lille. Gardinet skal stoppe ca. 1 halv centimeter over gulvet. Det er muligt at få vinduet til at virke større, ved at vælge en længere gardinstang. Ca. 15 cm. ekstra til hver side.

 

Valg af gardinstof

Inden du køber gardinstof, er det en god ide at overveje, hvor gardinet skal sidde og om det skal tjene et bestemt formål.

Skal det være i et rum hvor der skal soves, soveværelse eller et børneværelse kan det være en god ide at vælge et tykt materiale, som solen har svært ved at trænge igennem . Omvendt, hvis du gerne vil have at solen skal kunne trænge ind igennem gardinerne, er et tyndt, fint og gennemsigtigt stof et godt valg.

Så beholder du æstistikken samtidig med du får noget privatliv.