Er du netop startet ud som selvstændig erhvervsdrivende med eget momsnummer? Så bør du som noget af det første alliere dig med en dygtig og erfaren revisor, som kan hjælpe dig med at klare de finansielle skær og navigere sikkert igennem skattejunglen.

Hvad arbejder en revisor med?

De fleste mennesker har hørt om revisorer, og forbinder nok mestendels begrebet med regnskab og økonomi. Dette er heller ikke helt forkert. Men du bør ikke forveksle en revisor med en bogholder eller med en regnskabs medarbejder, for eksempel en finansiel controller.

En revisor har nemlig for det første langt større autoritet, og er som regel godkendt og autoriseret til at tage et større ansvar. De fleste professionelle revisorer – de såkaldt stats autoriserede revisorer – kan for eksempel tegne din virksomhed på vegne af dig. Dette sker i praksis i forbindelse med indgivelse af årsregnskabet, som med en revisors godkendelse kan danne baggrund for beregning af din års opgørelse hos skattestyrelsen.

For det andet vil en revisor typisk have et udvidet kendskab til såvel juridiske som skattemæssige forhold omkring diverse virksomheds typer. På basis af dette kendskab vil din revisor kunne fungere som rådgiver i forbindelse med ændring af virksomhed. Dette kunne for eksempel være ved et generations skifte, eller hvis du overvejer at stifte et holding selskab eller omlægge virksomhedens strukturelle opbygning.

Her vil en revisor kunne være til stor hjælp. Revisoren kan vejlede omkring skattemæssige og øvrige økonomiske fordele og ulemper, og samtidig hjælpe dig med at sikre, at alting går efter bogen. På den måde kan du slippe for grimme overraskelser som følge af urent trav eller fejlagtige dispositioner.

Find din lokale revisor i Viborg

Er din virksomhed beliggende i Viborg, hedder din revisor Revisionsfirmaet Lars Olsen A/S. Du kan læse mere, og kontakte din nye revisor, på https://www.lars-olsen.dk/