Når du flytter ind i et nyt hjem, er det vigtigt at gøre dig bekendt med de forskellige låse, der beskytter din ejendom. Uanset om de er til havedøren, skuret eller hovedindgangen, spiller disse låse en afgørende rolle for at holde dig og din familie i sikkerhed. Desværre kan disse låse med tiden blive defekte på grund af slitage – så hvad skal du gøre, når de går i stykker?

Det første skridt er at finde ud af, hvilken type lås der skal udskiftes. De mest almindelige typer af låse, der anvendes i hjem, er bl.a. låse med låse med låseknopper, låse med cylinderfælge og indstukne låse. Hvis du ikke ved, hvilken type lås der er monteret i dørkarmen, skal du kigge efter en indgravering på pladen omkring nøglehullet. Her kan du se, hvilket mærke og hvilken model låsen er, hvilket bør hjælpe dig med at identificere typen.

låsesmed

Faglig hjælp til dine låse derhjemme

Når du ved, hvilken type lås der skal udskiftes, er det vigtigt at ringe til en kvalificeret låsesmed eller en specialist i reparation af boliger – da gør-det-selv-reparationer kan ende med at blive dyrere i det lange løb. En dygtig fagmand kan hurtigt vurdere dine låses tilstand og rådgive om den bedste fremgangsmåde. Afhængigt af hvor slidte de er, kan det være nødvendigt at installere nye låse i stedet for at reparere dem.

Når du udskifter en lås i hjemmet, skal du altid vælge en lås, der opfylder kravene i British Standards (BS) sikkerhedsklasse. Disse låse giver ikke kun bedre beskyttelse mod ubudne gæster, men de har også længere garantier – hvilket giver dig ro i sindet, at dit hjem er sikkert.

Hvis du holder dine låse i god stand, kan du spare tid og penge i det lange løb. Hvis du bemærker problemer med dine låse, skal du ikke vente på, at de bliver værre – få dem repareret eller udskiftet så hurtigt som muligt for at sikre, at dit hjem er sikkert og trygt.

Står du med problemer med dine låse, så skal du kontakte Askerls.no, for de kan hjælpe dig.