Godt nok behøver du ikke være bange for, at gasflasker opfører sig som på film, hvor der næsten skal det mindste til, før de eksploderer, fiser omkring, eller bare breder en ildebrand omkring sig.

Det må virkelig være nogle meget ømtålelige flasker, de bruger i den slags film, for moderne gasflasker skal jo være godt sikrede, før de kan bruges industrielt eller privat.

Før i tiden var det ikke så udbredt privat med glasflasker, medmindre man lavede mad med gasblus eller varmede en kilde op, der krævede gas, hvorfor man måske så havde brug for en del gasflasker.

Men gas er som bekendt farligt, selvom det er en god energikilde, så åben gas ER skam farligt, hvorfor man ikke skal lege med åben ild sådan et sted, og mindre kan da også igangsætte større problematikker med sådan noget gas.

Men selve gasflasken skal helst være sikret ordentligt, og det er de fleste da også, hvis man køber dem autoriseret, og det gør de fleste da også – og så er de blevet meget mere sikrede at håndtere med tiden.

I det private har de også vundet mere indpas, da mange køber en gasgrill, som de bruger om sommeren og på andre tidspunkter, når man lige har lyst til at grille.

Her bliver glasflasken dog heldigvis sluttet direkte til grillen, så gassen aldrig er ude i det åbne.

Men skal man for eksempel transportere mange gasflasker, så skal man specielt være varsom, da man så har med potentielt meget energi at gøre, der kan starte et inferno.

Derfor er det vigtigt, at man husker at sætte dem ordentligt fast og spænde til.

Hvis man ikke kan bytte sådan en gasflaske til en ny med ekstra udlæg, så skal de også bortskaffes på en speciel måde, som du kan læse dig til på nettet eller høre nærmere om på din nærmeste genbrugsplads eller find gasflaske priser, hvis du skal have købt nogle nye.