editorial

Langt de fleste mennesker – store såvel som små, unge og gamle – kan blive enige om, at pandekager er en herlig spise. Hvem har ikke elsket at få serveret pandekager med is til sin fødselsdag som barn – og hvem er ikke i ny og næ faldet for fristelsen, og købt en lækker, friskbagt pandekage fra en bod i gågaden eller ved den lokale markedsplads? De flade, smørstegte lækkerier, som kan indeholde alt fra is i forskellige smagsvarianter til blot sukker og citron, kan få de fleste menneskers tænder til at løbe i vand. Og den gode nyhed er, at de er så enkle og nemme at lave selv, at du faktisk vil kunne smække en pandekagedej sammen og have den færdige ret klar på under en halv time.

Lav pandekager derhjemme, og bliv dagens mand i skysovs

Hvis du gerne vil overraske ungerne, når de kommer hjem fra skole, er det blot at traktere med lækre pandekager med fyld efter eget valg – for eksempel syltetøj eller marmelade, lækker flødeis, eller flødeskum og sukker. Det er noget så utroligt nemt at lave gammeldags pandekager, og ingredienserne hører absolut ikke til i den dyre ende. Du skal som udgangspunkt bruge mel, salt, sukker, citronskal, mælk, smør, vand (nogen tilsætter lidt øl), æg og måske et nip kardemomme, for at give smagen kant. Til fremstilling skal du ikke bruge andet end en god røreskål og en ske, samt en pande – helst non stick – til stegning af de bløde lækkerbiskener. Man skal gøre sig meget umage, førend det går helt galt med pandekager. Den første pandekage, man steger, kan godt gå hen og blive lidt kikset, men som regel retter det sig ud.

Pandekager er nemme at lave – find opskriften online

Hvis du har fået mod på fremstilling af pandekager på egen hånd, kan du finde den originale opskrift på gammeldags pandekager på dk-kogebogen.dk