Har du bemærket, at nogle lande har et krigsministerium, mens andre – såsom Danmark – mere har at gøre med et forsvarsministerium?

Der er en direkte forskel på, om man agter at gå i direkte krig, eller man mere tænker for at forsvare egne linjer.
Så er der selvfølgelig en del alliancer på kryds og tværs, der forpligter de enkelte medlemmer til at stille op med personel i militærtøj, når der skal bliver indkaldt til den slags.

Sådan nogle alliancer er Danmark meget afhængige, for efter midten af 1800-tallet har vi ikke rigtig kunne blære os med at være en krigsførende nation, så vi har meget lukket os om os selv og har neddroslet på dem område med militær, da vi satser mere på hjælp fra andre end at klare os selv.

Krig har dog været med til at forme stort set hele verden, så om man er fan af krig eller ej, så kan man ikke kigge på en nation eller en grænse mellem to lande, som ikke har været påvirket af krig.

Nogle lande er stadig i krig med hinanden, nogle lande oplever borgerkrig for tiden, og man taler faktisk om, at i den tid, hvor mennesker har ageret med professionelle våben på et organiseret plan, så har der været markant få år i verdenshistorien, hvor der ikke har været krig.

Vi forsøger at undgå krig, men samtidig er det menneskets natur at forsvare egne rækker og sørge for, at andre ikke indtager ens post.

Desuden er der jo mennesker, der er magtliderlige, og som desværre får og har magt nok til at tro, at de kan erobre andre lande eller områder.

Nogle lande blærer sig ligefrem med at føre krig, mens andre næsten skammer sig over det.

Fremtiden kommer helt sikkert til at byde på krig, for den sidste idiot er ikke født endnu – og det er trods alt menneskets natur at være sådan.